Κύριο περιεχόμενο

Photo Υποσελιδας Ιατρος

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Ζώης Παπαδόπουλος αποφοίτησε με Άριστα από το 1ο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης και εισήχθη κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων ως τρίτος επιτυχών στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του στην Οφθαλμολογία στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετέβη το 2017 στο Λονδίνο της Μεγαλής Βρετανίας όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science in Clinical Ophthalmology) στο παγκοσμίου φήμης University College London (UCL) ενώ μετεκπαιδεύτηκε στις παθήσεις της Ωχράς Κηλίδας και στην Ηλεκτροφυσιολογία του Οφθαλμού στο νοσοκομείο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου.

Την επόμενη χρονιά συνέχισε την εκπαίδευση του στις ΗΠΑ  συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard University) στην Βοστώνη και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην αντιμετώπιση των παθήσεων του Αμφιβληστροειδούς ως Κλινικός Ερευνητής (Clinical-Research Fellow). Στο νοσοκομείο Massachusetts Eye and Ear Infirmary, ένα από τα καλύτερα Οφθαλμολογικά νοσοκομεία των ΗΠΑ, εκπαιδεύτηκε από τον κορυφαίο Καθηγητή Demetrios G. Vavvas, παγκοσμίως γνωστός για την συμβολή του στην εξέλιξη της χειρουργικής του αμφιβληστροειδούς.

To 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και εξειδικεύτηκε επί 6 μήνες στην Οφθαλμική Υπερηχογραφία στην Β’ κλινική του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, ενός από τα πιο εξοπλισμένα και σύγχρονα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Είναι επίσης Διπλωματούχος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (FEBO) μετά από επιτυχείς εξετάσεις το 2018 στο Παρίσι ενώ από το 2019 κατέχει θέση υποψήφιου διδάκτωρα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: “Η επίδραση των αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων στα επίπεδα των φλεγμονωδών βιοδεικτών του υδατοειδούς υγρού ασθενών με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς.”

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 διατηρεί ένα υπερσύγχρονο με εξοπλισμό τελευταίας αιχμής οφθαλμολογικό ιατρείο στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης επί της οδού Βενιζέλου 35-37.