Κύριο περιεχόμενο

Photo Υποσελιδας Υπηρεσιες

Χειρουργική καταρράκτη

Ο καταρράκτης είναι μία πάθηση που αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται ο θολωμένος κρυσταλοειδής φακός του οφθαλμού και στη θέση του τοποθετείται ένας τεχνητός φακός (ενδοφακός).

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ονομάζεται φακοθρυψία. Πρόκειται για μία τεχνική ελάχιστα τραυματική για το μάτι, κατά την οποία μέσα από μία μικρή τομή (2-3mm) θρυμματίζεται ο θολωμένος κρυσταλοειδής φακός με τη χρήση υπερήχων και αναρροφάται. Από την τομή αυτή γίνεται και η ένθεση του ενδοφακού.


Laser μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας

Η τεχνολογία της διόρθωσης μυωπίας, αστιγματισμού αλλά και υπερμετρωπίας με τη χρήση laser στον κερατοειδή χιτώνα έχει αναπτυχτεί πολύ, έχει γίνει πολύ ασφαλής και είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Πραγματοποιούνται 2 κύριες μέθοδοι θεραπείας με laser, η Lasik και η PRK. Και οι 2 μέθοδοι είναι ασφαλείς, ανώδυνες κατά την διάρκεια της επέμβασης (γίνεται χρήση αναισθητικών σταγόνων) και διαρκούν 10-20 λεπτά και για τα 2 μάτια.


Διάγνωση-παρακολούθηση Γλαυκώματος

Το γλαύκωμα είναι μία ομάδα οφθαλμικών παθήσεων που κατατάσσεται στις οπτικές νευροπάθειες και αποτελεί την δεύτερη αιτία τύφλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες. Κοινό χαρακτηριστικό του Γλαυκώματος είναι η προοδευτική βλάβη του οπτικού νεύρου. Η βλάβη αυτή συνήθως οφείλεται στην σταδιακή αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του οφθαλμού (ενδοφθάλμια πίεση), η οποία καταστρέφει το οπτικό νεύρο προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη στον αμφιβληστροειδή και προκαλώντας σταδιακή απώλεια της όρασης. Η θεραπεία του γλαυκώματος αποσκοπεί κυρίως στη μείωση της πίεσης στο μάτι και μπορεί να γίνει με φάρμακα, με τη χρήση Laser ή με χειρουργική επέμβαση.


Παθήσεις Ωχράς κηλίδας- ενδοβολβικές ενέσεις

Παθήσεις όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και σε μικρότερη έκταση άλλες αγγειακές και φλεγμονώδεις παθήσεις του οφθαλμού αποτελούν τις συχνότερες ενδείξεις για εφαρμογή ενδοϋαλοειδικών ενέσεων. Η ενδοβολβική έγχυση πρόκειται για μια θεραπευτική μικροεπέμβαση, η οποία περιλαμβάνει την ένεση στο εσωτερικό του ματιού (υαλοειδές) μιας ουσίας, που ανάλογα με την υποκείμενη πάθηση μπορεί να είναι είτε κορτιζόνη ή μια καινούρια κατηγορία φαρμάκων, τα αντι-αγγειογενετικά φάρμακα.


Παιδοοφθαλμολογικός έλεγχος

Πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος παιδιών (διάθλαση και χορήγηση γυαλιών, έλεγχος στραβισμού και αντιμετώπιση αμβλυωπίας)


Botox προσώπου

To Botox (ή βοτουλινική τοξίνη) είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η πρωτεΐνη του Botox ηρεμεί-χαλαρώνει συγκεκριμένους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα, λόγω της μη σύσπασής των, να εξαλείφονται οι ρυτίδες του προσώπου.